Kariera

Frittata z ziołami i kurczakiem

Przyrządzanie:
  • Na olej wrzucamy posiekaną pierś kurczaka. Mięso obsmażamy ze wszystkich stron i dodajemy pokrojoną w cienkie półplasterki cukinię, a po chwili porwane liście szpinaku. Dorzucamy posiekany ząbek czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Roztrzepujemy jajka w misce, tak by nabrały dużo powietrza. Solimy i pieprzymy, dodajemy starty ser. Wylewamy na patelnię z mięsem i jarzynami, na którą dolewamy wcześniej trochę oleju, aby była tłusta. Smażymy, aż jajka się zetną. Pozbywamy się nadmiaru surowej masy jajecznej, podnosząc brzeg masy i lekko przechylając patelnię. Całość składamy na pół, tak jak omlet, i przykrywamy pokrywką, zmniejszając ogień. Po 2-3 minutach możemy podawać.



Podawanie:
Frittatę podajemy pokrojoną na mniejsze porcje zaraz po przygotowaniu.
  • - pojedyncza pierś kurczaka (1)
  • - mała cukinia (1)
  • - ząbek czosnku (1)
  • - jajek (6)
  • - sera żółtego (dowolnego) (100 g )
  • - garść liści szpinaku
  • - tymianek, bazylia
  • - sól, pieprz
  • - olej
test
Prześlij znajomemu »   |   Drukuj »
System GDA
Prawidłowe odżywianie jest jednym z warunków zachowania dobrego stanu zdrowia....
Napisz do nas
Masz pytania dotyczące oferty produktowej lub funkcjonowania firmy Roldrob S.A.?

Wyślij formularz zapytania!