Kariera

Kura z woka z grzybami mun

Przyrządzanie:
  • Piersi kurze kroimy w paski o długości do 10 cm i przekroju najwyżej 1 cm. Zalewamy je 1 kieliszkiem czystego alkoholu i kilkoma łyżkami sosu sojowego. Dobrze mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Kroimy jarzyny na podobne paski.
  • Rozgrzewamy wok z olejem. Wrzucamy osączone z sosu mięso i na zdecydowanym ogniu obsmażamy je ze wszystkich stron. Robimy miejsce na środku woka i wrzucamy jarzyny, obsmażając je w podobny sposób. Mieszamy całość i zalewamy sosem przygotowanym z 1/3 szklanki sosu sojowego, wymieszanego z mąką ziemniaczaną. Zdecydowanie mieszamy całość do momentu uzyskania zagęszczonego sosu, łączącego wszystkie składniki w jedną całość.


Podawanie:
Podajemy z ugotowanym makaronem sojowym. Można podawać do tego dania jakiś pikantny sos.
  • - Podwójna pierś kurza (1)
  • - papryka (1)
  • - ząbek czosnku (1)
  • - cebula (1)
  • - mały kawałek imbiru
  • - grzybów mun (garść)
  • - łyżeczki mąki ziemniaczanej (2)
  • - czystej wódki (40ml)
  • - sos sojowy ciemny
  • - makaron sojowy
  • - olej
  • - sól
test
Prześlij znajomemu »   |   Drukuj »
System GDA
Prawidłowe odżywianie jest jednym z warunków zachowania dobrego stanu zdrowia....
Napisz do nas
Masz pytania dotyczące oferty produktowej lub funkcjonowania firmy Roldrob S.A.?

Wyślij formularz zapytania!