Kariera

Risotto z duszonej kaczki z prawdziwkami

Przyrządzanie:
  • Mięso nacieramy solą, czosnkiem, a następnie kroimy na nieduże kawałki. Obrumieniamy je na tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę i całość podsmażamy. Podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem.
  • Gdy mięso jest niemal miękkie, dodajemy podsmażone na maśle prawdziwki (zostawiając kilka na później), a następnie szklankę ryżu. Całość mieszamy, solimy oraz zalewamy szklanką wody i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy ryż wchłonie wodę, dodajemy nieco majeranku oraz uzupełniamy kolejną, niepełną szklanką wody i zostawiamy na ogniu pod przykryciem. Po kilku minutach potrawa powinna być gotowa.


Podawanie:
Podajemy w miseczkach np. z kiełkami słonecznika lub roszponką
  • - kaczki (½ )
  • - cebula (1 )
  • - prawdziwków (250 g)
  • - sól, pieprz
  • - ryżu (1 szklanka )
  • - masło
test
Prześlij znajomemu »   |   Drukuj »
System GDA
Prawidłowe odżywianie jest jednym z warunków zachowania dobrego stanu zdrowia....
Napisz do nas
Masz pytania dotyczące oferty produktowej lub funkcjonowania firmy Roldrob S.A.?

Wyślij formularz zapytania!