Kariera

Rosół z gęsi

Przyrządzanie:
  • Mięso i podroby dokładnie umyć. W dużym rondlu ułożyć mięso i pozostałe składniki, zalać 1 litrem wody. Doprowadzić do wrzenia, powoli gotować zbierając dokładnie szumowiny.
  • Zmniejszyć ogień i powoli gotować około 2 godzin. Zebrać nadmiar tłuszczu. Podawać z makaronem domowym.


  • - podroby, skrzydła i grzbiet gęsi
  • - cebula (1 szt.)
  • - marchew (1 szt.)
  • - nać selera (1 szt.)
  • - liść laurowy
  • - listek tymianku (1)
  • - czarne ziarenka pieprzu (6 szt.)
  • - sól
test
Prześlij znajomemu »   |   Drukuj »
System GDA
Prawidłowe odżywianie jest jednym z warunków zachowania dobrego stanu zdrowia....
Napisz do nas
Masz pytania dotyczące oferty produktowej lub funkcjonowania firmy Roldrob S.A.?

Wyślij formularz zapytania!