Kariera

Zupa z kaczki

Przyrządzanie:
  • Udka zalewamy 1,5 l zimnej wody i nastawiamy na małym ogniu. Po zagotowaniu dodajemy pokrojone jarzyny, a następnie gotujemy przez ok. 1,5 godz. Kilka minut przed wyłączeniem wkładamy 1 ładny przekrojony w poprzek listek pora.

  • Po ugotowaniu wyjmujemy mięso. Zdejmujemy skórę i dzielimy mięso na małe kawałki. Wywar przecedzamy i zbieramy tłuszcz z wierzchu. Zupę doprawiamy do smaku solą, sosem sojowym i przyprawą 5 smaków.


Podawanie:
Taką zupę możemy podać zupełnie czystą, z kilkoma kawałkami pora i kawałkiem cytryny. Można ją również podać z jarzynami z gotowania.
  • - udka kacze (2)
  • - zielona część pora (1)
  • - ząbek czosnku (1)
  • - cebula (1)
  • - jasny sos sojowy (1)
  • - świeży imbir (1 łyżeczka)
  • - sól, przyprawa 5 smaków
  • - cytryna (1)
test
Prześlij znajomemu »   |   Drukuj »
System GDA
Prawidłowe odżywianie jest jednym z warunków zachowania dobrego stanu zdrowia....
Napisz do nas
Masz pytania dotyczące oferty produktowej lub funkcjonowania firmy Roldrob S.A.?

Wyślij formularz zapytania!